Новини від Жені і Трейсі Кучерових Новини від Жені і Трейсі Кучерових

Привіт, друзі!

Саме думки про Божу благодать гарно описують те, коли я озираюсь на те, що Бог робив за ці п’ять років мого життя в Киргизстані. Це повністю Його робота, і в моєму серці і в церкві “Оновлення”.

Великі зміни.

Мабуть, багато хто з вас вже чув, що Господь показав Полові та Джедові, що вже час місіонерам вирушати з Бішкецької церкви залишаючи її самостійно зростати в Христовій благодаті. Всіх нас (місіонерів) чекає невідомість попереду, оскільки жоден з нас не отримав конкретних напрямків де Господь хоче використовувати нас далі, окрім того щоб поїхати з Бішкеку. Але буває Господь веде так – по кроку за раз.

Тож родина Білінгзів поїхали на наприкінці вересня після 8 років служіння тут в Киргизстані. Поки вони зупинились в Біблійному коледжі в Угорщині, в очікуванні подальших інструкцій від Бога.

Родина Горлі планувала залишатись тут до весни, але через обставини зв’язані зі здоров’ям вагітної Реней Бог показав, що їм треба їхати набагато скоріше. Нічого серйозного, просто всі лікарі радили, що народжувати дитинку в січні варто під серйознішим наглядом ніж можливий тут у Киргизстані. До того ж у Реней з’явився якийсь невеликий тромбоз і її мало не прооперували минулого тижня, зробивши 3 УЗІ, що показали 3 різні результати, що більше свідчить про невелику компетентність у медичній сфері тут. Тож вони планують поїхати на прикінці жовтня кудись в Індіану, США. Очікуючи там народження дитинки та подальших вказівок від Бога.

Оля Луценко повертається на початку листопада в Україну. Аня Трофімова ще не знає, коли поїде.

Ми (родина Кучерових) також ще не знаємо коли і куди поїдемо. Наразі бачимо потребу залишитись тут трохи довше (самий максимум до літа, коли закінчуються наші візи), щоб бути підтримкою для місцевих лідерів та підбадьоренням для церкви під час такого не простого перехідного процесу. Вирішили навіть відкласти нашу поїздку на Різдво у Штати до Трейсіних батьків.

Церква поживає добре. Приємно бачити, як люди в церкві беруть ініціативу і довіряють Господеві свої життя і свою церкву. Несподівано (принаймні для мене) у будівлі церкви зробили прибудівлю де будуть “теплі” туалети (наразі існують лише туалети на дворі).

Моліться за місіонерів:

  • за родину Горлі, за емоційні сили під час прощання з церквою та друзями, за безпечний переліт до Штатів, за здоров’я Реней.
  • за нас, надзвичайну мудрість у тому як бути підбадьоренням для церкви і місцевих лідерів. Щоб ми знали де треба втручатися, а де промовчати.
  • за інших членів нашої місіонерської команди, за Боже спрямування для кожного, за сили, коли змінилися/змінюються/зміняться обставини життя.

 Моліться за церкву:

  • за Пашу і Віталіка, що проповідують по неділях. За глибоке вкорінення у Слові та в Христовій любові до Його церкви.
  • за всіх лідерів в церкві, за церковну раду, за мудрість у Святому Дусі у веденні церкви, за єдність та готовність служити один одному у смиренності.
  • за людей в церкві, за готовність бути задіяними у різних служіннях з правильними мотивами у серцях, за готовність підтримувати лідерів церкви.
  • за довіру Богові, ходінні у Дусі та прояв благодаті один до одного.

Літо

Літо було сповнене дивовижної Божої роботи.

Концерт Джеремі Кемпа був великім підбадьоренням для християн Киргизстану не соромитися Євангелії, об’єднав більшість церков навколо єдиної мети – звіщання Доброї Новини, за Божим передбаченням став гарною підготовкою до змін у нашій церкві.

Дитячий денний табір, початок підліткового, похід у гори, конференція на Ісик-Кулі – у всьому цьому була Божа робота в серцях людей та через людей.

Підліткове

Минулої весни було сумно помітити як більшість хлопців з молодіжки потроху перестали ходити до церкви, і, що найсумніше,  перестали ходити з Богом. Втім Бог почав щось нове у зовсім іншому місці – Бог почав торкатися і змінювати серця підлітків у церкві. І Він дозволив нам з Трейсі брати участь у цьому. Через Боже благовоління маємо групу підлітків, які ревно бажають заринатися у Боже Слово та щиро шукають Божої волі на своє життя.Моліться за продовження Божої дії в цій групі, за нових підлітків, за лідерів, що зможуть служити підліткам та молоді, коли ми поїдемо.

Технічне служіння

Майже відразу після переїзду до Киргизстану Бог дав мені можливість бути задіяним у технічному служінні. Здорово, що на протязі цього часу були інші хлопці і чоловіки, з якими ми пліч о пліч служили, під’єднуючи мікрофони і пересуваючи підсилювачі та колонки. Але наразі безлад шнурів та слабо працюючих мікрофонних стійок залишається на моїй совісті. Хлопці та чоловіки чомусь колись кудись подівались. Я запросив декількох технічно-шарящих підлітків у це служіння. Бог також дав в наше технічне церковне життя хлопця на ім’я Сашко, який взяв (сподіваюсь, що взяв) проектор та показ слів під час прославлення на свою совість. Будь-ласка, моліться за міцну, надійну, вірну команду технічних служителів. Вірю, що Бог сильний її створити. Хоча реально не сильно бачу як.

Спасибі, за вашу підтримку. Ще раз прошу, моліться за церкву в Бішкеці. Дуже потребуємо ваших молитов!

З побажанням Божих благословінь, Женя та Трейсі Кучерови