Навчальні дисципліни

ОГЛЯД СТАРОГО ЗАПОВІТУ

Старий Заповіт є частиною Біблії. Бог являє Себе на сторінках Старого Заповіту, що є основою Нового. Через читання та вивчення Старого заповіту ми більше пізнаємо характер нашого Господа та Його план спасіння для людства.

 

ОГЛЯД НОВОГО ЗАПОВІТУ

В Новому Заповіті міститься усе, що нам необхідно знати для спасіння і побудови близьких стосунків з люблячим Богом. З Нового Заповіту ми можемо знати істину про народження, життя, вчення, смерть і воскресіння нашого Господа Ісуса Христа, про план Бога Отця і роботу Святого Духа в ділі спасіння і насадження церков. Вивчати Новий Заповіт – це велика радість і водночас можливість служити усім тим, кого Господь бажає примирити з Собою та наблизити до Себе.

 

ПОСЛАННЯ ДО РИМЛЯН

Якби вся Біблія складалася лише з послання до Римлян, то людство, читаючи і досліджуючи це послання, могло б повністю усвідомити глибину свого гріха і необхідність в Спасителі, люди могли б знайти Христа і істинно зрозуміти, Хто Він, і що для них зробив. Це послання, як частина Слова Божого, достойне особливої уваги.

Послання до Римлян є ключовим для розуміння контексту Нового Заповіту. Основні істини та головні доктрини християнства ми знаходимо саме в цьому посланні. Автор послання, апостол Павло, роз’яснює актуальні питання для кожного віруючого: спасіння по благодаті, боротьба духа і плоті, закон та благодать, стосунки між віруючим та державою, народ Ізраїльский та багато інших. Віримо, що час вивчення цього послання Бог використає для збудування та укріплення в вірі кожного, хто відвідує зайняття!

 

ПАСТОРАЛЬНІ ПОСЛАННЯ

Кожному, хто бажає служити Господу і народу Його, необхідно вивчати і постійно застосовувати істину послань до Тимофія та послання до Тита. В них основа і глибина того, як саме Святий Дух передбачив лідерство церкви та життя Тіла Христового.

 

КНИГА ДІЙ

Книга Дії Апостолів насправді не про Апостолів, а про могутність і красу роботи Святого Духа в світі, в Церкві, в окремих людях та Божий план в людстві в цілому. Життя і служіння першоапостольської церкви – це цінний приклад для церкви, яка бажає догоджати своєму Господу. Давайте досліджувати книгу Дій разом.

 

ІНДУКТИВНЕ ВИВЧЕННЯ БІБЛІЇ

Індуктивне вивчення Біблії – це метод вивчення Писання, коли ми уважно досліджуємо найдрібніші деталі і на цій основі будуємо наше загальне розуміння Біблії. Завдяки цьому методу ми маємо змогу більш глибоко зрозуміти істини Писання для подальшого їх застосування в нашому житті та житті нашої церкви. Також цей метод є дуже корисним для лідерів та вчителів  Біблії, коли вони готуються до проповіді, вивчення Біблії, семінару і т. ін.

 

АПОЛОГЕТИКА

Коли ми свідчимо людям про Ісуса, є багато питань, які цікавлять їх. Часто ці питання можуть виходити за рамки Писання.

Наприклад:

  • Звідки ви знаєте,  що Біблія істинна, якщо їй більше 2000 років і її стільки разів перекладали?
  • Чи справді наука та Біблія суперечать одна одній?
  • Наскільки точні пророцтва, записані в Писанні?

Курс апологетики має на меті дати відповіді на ці та багато інших запитань, а також підготувати студентів Школи Служіння до більш ефективного свідчення про Ісуса Христа!

 

КУЛЬТИ І РЕЛІГІЇ СВІТУ

Біблія попереджає нас про неправдивих вчителів, а також про те, що багато хто підуть за ними (2-е Петра 2:1-2). Сумна статистика підтверждує слова Біблії: більше половини новонавернених у різноманітні лжерелігії становлять колишні християни. Огляд культів та релігій з точки зору Біблійних істин покликаний виявити лжевчення та збудувати християн у пізнанні Господа та Його Слова.

 

ІСТОРІЯ ЦЕРКВИ

Курс Історія церкви покликаний розкрити студентам Школи служіння всі перипетіі розвитку та зміни християнської церкви в розрізі часу. Адже розуміючи, які процеси і події впливали на церкву впродовж віків, можна в майбутньому уникнути певних протиріч чи конфліктів, які можуть бути направлені на розкол в середовищі християн. Так, курс Історія церкви допоможе дізнатися та зафіксувати основні та зламні моменти, що спричинили низку подій і сформували те обличчя христянськоі церкви, яке ми маємо сьогодні. Період гонінь, Нікейський собор, що сформував канон Біблії, винекнення і вплив монастирів, поділ на Західну Католицьку та Східну Православну церки, роль духовних лідерів на зміни в християнському світобаченні, хрестові походи, реформація Мартіна Лютера, велике пробудження та багато іншого – все це передбачено в програмі курсу Історія церкви.